Med Provence Rose 2022

€10,95 per fles
€65,70 per doos

Med Provence rosé  een blend gemaakt van Grenache, Cinsault en Syrah druiven. De kleur is zalmkleurige rosé.  De geur van  rode vruchten, aardbeien, frambozen overwegend passievrucht, maar ook citrus.  De smaak is stuivend met rood fruit, grapefruit limoenschil en sinaasappel. Aangenaam droog, elegant, zeer verfijnd en uitnodigend in smaak.

 

 

Artikelnummer: WTR6565-1 Categorie:

Beschrijving

Med Provence Rose afkomstig uit Frankrijk.  Op een uur rijden van de Côte d’Azur kan je dit prachtige 350 jaar oude landgoed vinden Diep geworteld in de glooiende heuvels, de bossen en het groene hart van de Provence. Het is een plek waar mannen de wijngaarden met de grootste zorg behandeld, wat resulteert in de productie van heerlijke rosé wijnen.

In 2000 werd Château Camparnaud overgenomen door de Nederlandse wijnexpert Marnix Engels. Hij heeft het landgoed en de wijngaarden volledig gerenoveerd, waardoor het een ultramoderne wijnmakerij is die werkt met volledig respect voor mens en natuur. De adellijke familie De Chevron Villette dateert uit 1189 en heeft eeuwenlange ervaring in de wijnbouw. Tegenwoordig bezit het bedrijf een van de modernste wijnhuizen in de Provence. In 2012 integreerde een joint venture tussen Château Camparnaud en Chevron Villette  de kennis van de familie voor het wijnmaken. Tegenwoordig is het wijnhuis eigendom van de heer Engels en zijn zoon Alexander. In samenwerking met Guillaume de Chevron Villette produceert het team heerlijke rosé wijnen die de moderne Provence vertegenwoordigen.

De wijnen zijn volgens het Terra-Vitis principe geproduceerd, dus met respect voor natuur, milieu en mens. De druiven zijn ‘s nachts handmatig geoogst, onder optimale (koele) omstandigheden. Daarna zijn de druiven geselecteerd door een hypermodern systeem. Dit bijzonder waardevolle systeem scant elke druif individueel en sorteert deze dan aan de hand van de vooraf vastgestelde criteria. Een betere manier om te sorteren op alleen de beste druiven die niet bestaan, en wordt alleen gebruikt door een paar topproducenten van beroemde Grand Cru Classé Chateaus in Bordeaux. Deze Rosé is gemaakt van Grenache, Cinsault en Syrah druiven.

Naast Med Provence Rose, andere rosé, kijk in onze Wijnshop. 

Extra informatie

Land

Frankrijk

Herkomstgebied

Provence

Wijnhuis

Med

Blend

Cinsault, Grenache, Syrah

Kleur

zalm rose

Geur

Aroma’s van licht rood fruit, zoals aardbeitjes en frambozen.

Smaak

Sappig, tropisch fruit. De natuurlijke zuren zijn goed in balans met het fruit

Spijs

Zomerse salade, gevogelte en schaaldieren.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!