Matsu el Recio 2018

€15,95 per fles
€93,31 per doos

De Matsu El Recio heeft een volle rode kleur. De geur van noten, zwart fruit en vanille, ceder hout, lichte kruiden, pruimen en kersen maar ook tonen van pure chocolade. In de smaak is een explosie van Spaanse wijn tradities, veel vanille tonen, verfijnde kruiden,  zwart fruit en Eiken hout. De afdronk is zeer lang.

 

Artikelnummer: 6457/19-1 Categorie:

Beschrijving

Matsu el Recio is een uniek duurzame biologische wijnproject van Vintae in het Spaanse wijngebied Toro. Het wijngebied Toro ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero. Het heeft sinds 1987 een D.O. erkenning. De wijnmaker van Vintae  Raúl Acha, is opzoek gegaan naar oude wijngaarden voor biologische wijnbouw, in zijn zoektocht vond hij zelfs een wijngaard met wijnstokken van bijna 100 jaar oud. Deze zoektocht en het proces om de wijnen te maken komt terug in de naam van dit wijnproject. Matsu betekent; “geduldige balans” in het Japans. Matsu is geïnspireerd door de Japanse traditie van verzorging van de natuur in puurheid en eenvoud. Het is een hommage aan de Spaanse wijntraditie.   Daarnaast zijn alle wijnen van druiven die groeien in een volledig natuurlijke omgeving, volgens de meest geavanceerde biodynamische technieken. De Matsu trilogie van wijnen verbeeldt de drie generaties van wijnmakers.

Druivenras Tinto de Toro
Matsu el Recio is gemaakt van Tinto de Toro, de lokale variant van Tempranillo in het wijngebied Toro.  De wijnstokken hebben een leeftijd van meer dan 50 jaar oud.  Belangrijk is dat de oogst volledig met de hand  is geplukt. Boven al gebeurt dit in de eerste 15 dagen van oktober als de druiven volledig rijp zijn. De druiven zijn zacht geperst in een pneumatische pers, waarna een natuurlijke vergisting plaatst vind in betonnen tanks bij een temperatuur onder 24°C. Één vijfde deel van de wijn ondergaat een houtlagering van 3 maanden op Frans eiken, waarna de wijnen zijn gebotteld zonder filtratie om de natuurlijke eigenschappen te behouden.

In deze geest als Matsu el Recio, meer wijnen van Matsu kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Spanje

Wijnhuis

Vintae

Herkomstgebied

Toro

Blend

Tempranillo

Geur

Geuren van zwarte bessen, kersen en vanille

Smaak

Vol rood fruit met chocolade tonen en aanhoudende zachte rijpe tannines.

Spijs

Lamsvlees, stoofgerechten, gegrild vlees of rijke harde kazen.

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!