Matsu el Picaro 2019

€9,95 per fles
€58,21 per doos

De Matsu El Picaro heeft een heldere robijnrode kleur met een mooie paarse schittering. De geur van bosbessen, bramen  beetje vanille met licht minerale tonen. De smaak is fris, complex met heerlijke fruitige tonen van zwart fruit waaronder kersen en bramen. Daarbij lichte tonen van hout en kruidigheid, gevolgd door de mooie Spaanse traditie met vanille, ceder hout, pruimen en wat zwarte peper. In de afdronk zacht en verfijnd met veel zwart fruit.

 

 

Artikelnummer: 6457/19 Categorie:

Beschrijving

Matsu el Picaro is een uniek duurzame biologische wijnproject van Vintae in het Spaanse wijngebied Toro. Het wijngebied Toro ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero. Het heeft sinds 1987 een D.O. erkenning. De wijnmaker van Vintae  Raúl Acha, is opzoek gegaan naar oude wijngaarden voor biologische wijnbouw, in zijn zoektocht vond hij zelfs een wijngaard met wijnstokken van bijna 100 jaar oud. Deze zoektocht en het proces om de wijnen te maken komt terug in de naam van dit wijnproject. Matsu betekent; “geduldige balans” in het Japans. Matsu is geïnspireerd door de Japanse traditie van verzorging van de natuur in puurheid en eenvoud. Het is een hommage aan de Spaanse wijntraditie.   Daarnaast zijn alle wijnen van druiven die groeien in een volledig natuurlijke omgeving, volgens de meest geavanceerde biodynamische technieken. De Matsu trilogie van wijnen verbeeldt de drie generaties van wijnmakers.

Druivenras Tinto de Toro
Matsu el Picaro is gemaakt van Tinto de Toro, de lokale variant van Tempranillo in het wijngebied Toro.  De wijnstokken hebben een leeftijd van meer dan 50 jaar oud.  Belangrijk is dat de oogst volledig met de hand  is geplukt. Boven al gebeurt dit in de eerste 15 dagen van oktober als de druiven volledig rijp zijn. De druiven zijn zacht geperst in een pneumatische pers, waarna een natuurlijke vergisting plaatst vind in betonnen tanks bij een temperatuur onder 24°C. Één vijfde deel van de wijn ondergaat een houtlagering van 3 maanden op Frans eiken, waarna de wijnen zijn gebotteld zonder filtratie om de natuurlijke eigenschappen te behouden.

In deze geest als Matsu el Recio, meer wijnen van Matsu kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Spanje

Wijnhuis

Vintae

Herkomstgebied

Toro

Blend

Tempranillo

Geur

In de geur kersen, vers rood fruit en een lichte peper toon.

Smaak

De wijn heeft heerlijk rijke en frisse smaken van pruimen, kersen en zwarte bessen. De afdronk is zacht, zelfs een beetje zwoel.

Spijs

Lamsvlees, stoofgerechten, gegrild vlees of rijke harde kazen.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!