Luccarelli Puglia Rosso 2021

€6,50 per fles
€39,00 per doos

De Luccarelli Rosso is een blend van Sangiovese, Malvasia Nera en Anglianico druiven. De kleur is intens robijnrood met violet kleurige reflecties.  De geur van rijp rood fruit, rode bessen en bosvruchten. De smaak  van rood fruit met een volle body, zachte tannines die goed in balans zijn.

 

Artikelnummer: WT005 Categorie:

Beschrijving

Luccarelli Puglia Rosso afkomstig uit Italië. Farnese Vini is een jong bedrijf dat in een paar jaar,  door hun beleid waarbij ze zoek zijn naar de hoogste kwaliteit en marketing, is uitgegroeid tot een toonaangevende exportbedrijven in Zuid-Italië. Ze hebben een productie van bijna 13 miljoen flessen.

Het succes van Farnese is niet alleen te zien in de cijfers.  Het grootste deel van de reputatie van Farnese is te danken aan de nationale en internationale prijzen: gedurende 3 opeenvolgende jaren werd Farnese uitgeroepen tot het bedrijf van het jaar.  5 keer zijn Farnese wijnen toegekend als “wijnen van het jaar.” Daarnaast hebben meer dan 30 internationale gouden medailles en trofeeën in de afgelopen jaren het bedrijf versterkt. Om succesvol in de markt te zijn, is het belangrijk om wijnen van hoge kwaliteit te maken.  Daarnast hebben ze concurrerende prijzen en een geweldige verpakking.

De wijngaarden liggen in het warme Puglia. Puglia is gelegen in de hak van de laars. In het uiterste Zuidoosten van Italië. De regio staat bekend om zijn olijven,  maar Puglia is ook een van de belangrijkste wijnstreken van het land. Ze staan bekend om hun vele kwaliteit wijnen en dus niet meer weg te denken.

De wijnstokken zijn 15-30 jaar oud. Na de maceratie bij gecontroleerde temperatuur voor 8-10 dagen, volgt de fermentatie en malolactische omzetting in roestvrijstalen tanks.

Naast Luccarelli Puglia Rosso, andere Italiaanse wijnen, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Puglia

Wijnhuis

Farnese Vini

Blend

Primitivo, Sangiovese

Geur

In de geur kersen, vers rood fruit en een lichte peper toon.

Smaak

De smaak is sappig fris en lekker fruitig met tonen van rijp rood zomerfruit, een prima zuurgraad, zachte tannines.

Spijs

Heerlijke borrelwijn, gerechten van rood vlees, pasta’s of kazen.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!