Leenders Baviaan white blend 2021

€12,50 per fles
€75,00 per doos

Een blend van Chenin Blanc, Roussanne en Grenache Blanc. De kleur is lichtgeel. De geur van perzik, abrikoos en steenfruit. De smaak is complex, rijk en finessed. De Chenin Blanc geeft een frisse zuurgraad en fruitige noot aan de wijn, terwijl Roussanne en Grenache Blanc een typische aromatische noot, wasachtige complexiteit en finesse aan de blend geven.

 

Artikelnummer: NAB020216-1 Categorie:

Beschrijving

Leenders Baviaan white blend geproduceerd door Leenders.  In 1639 werd Wijnand Leenders geboren in het kleine bosstadje Bezuidenhout in Holland. Wijnand was een boer met een avontuurlijke geest. Hij besloot op 15 augustus 1665 op 27 jarige leeftijd naar de punt van Afrika te trekken.
Als boer stelde ze hem al snel aan als hoofdtuinier bij de VOC’s Company’s Gardens (Kompanje’s Tuine). In deze historische tuin verbouwde ze verse producten  voor passerende schepen. Ook werden enkele van de eerste wijngaarden in Zuid-Afrika verbouwd. Wijnand Leenders (uit Bezuidenhout) kreeg al snel bekendheid als Wijnand Bezuidenhout, een van de eerste wijnbouwers en wijnmakers in het zuidelijkste puntje van Afrika.

De wijnen van Leenders 

Vandaag, eeuwen later, is zijn nalatenschap geëerd door een nieuwe generatie wijnmakers uit de Bezuidenhout-familie. De familie Bezuidenhout is een directe lijn van Leenders. Wijnmaker Francois Bezuidenhout geboren in het kleine havenstadje Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Hij is afkomstig uit een familie van schapenboeren uit de kleine Karoo. Francois raakte geïnteresseerd in wijn toen het gezin eind jaren tachtig naar Kaapstad verhuisde. Tijdens een schoolreisje naar Groot Constantia. Na zijn studie aan de Universiteit van Stellenbosch, had hij een paar stints in Nieuw-Zeeland, Californië en Duitsland. Voordat hij zich uiteindelijk in de stad Robertson vestigde. In 2014 behaalde hij zijn diploma als Cape Wine Master en trad hij toe tot een elitegroep van individuen. Deze groep promoot en verdedigd de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Francois,  waagde eindelijk de sprong en begon in 2017 zijn eigen wijnen te maken. De Leenders wijnen waren geboren.

De naam de Baviaan komt uit de vroege periode dat Wijnand Leenders bij de Compagnie Gradens werkte. Hij ontdekte dat het verse fruit, de groenten en andere producten uit de tuinen verdwenen.  Na eerst compagniesoldaten, lokale stammen en vervolgens de slaven van de nabijgelegen lodge te verdenken. Ontdekken hij dat het een troep van de lokale Baviaan was. De ondeugende Baviaan is al eeuwen lang een veel voorkomend in de Kaapse Wijnlanden.

Naast Leenders Baviaan white blend  meer wijnen uit Zuid-Afrika, kijk op de wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Zuid-Kaap

Wijnhuis

Leenders

Blend

Chenin Blanc, Grenache, Rousanne

Geur

De geur van perzik, abrikoos en steenfruit.

Smaak

Complex, rijk en finessed

Spijs

Tartaar van tonijn, diverse quiches gevogelte en krab.

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!