Jordan Chardonnay Barrel Fermented 2018

€17,95 per fles
€105,01 per doos

De Chardonnay is mooi goud geel van kleur. De geur  van veel fruit zoals citrus en verse ananas. Met tonen van boter, hazelnoot, vanille en toast. De smaak is een  zijdezachte structuur met rijpe zuren, vanille en mineralen. De afdronk is lang wordt gekenmerkt door vers gebakken brood, eikenhout en vanille. De wijn is echter geen moment te zwaar. De wijn is zeer elegant.

Artikelnummer: PAL43140 Categorie:

Beschrijving

Jordan Barrel Fermented Chardonnay van wijnhuis Jordan. Het wijnhuis gelegen in Stellenbosch Zuid-Afrika. De wijnmakers Kathy en Gary Jordan namen, na beiden twee jaar in het buitenland gewerkt te hebben, het door de ouders van Gary in 1982 aangekochte domein in 1992 over. Gelukkig was Gary in de jaren 80 al betrokken bij de aanplant.  Daarnaast is Gary geoloog en gebruikte zijn kennis om het terroir te analyseren. Dit zorgde er voor dat ieder druivenras op de juiste plek werd aangeplant. Tegenwoordig profiteert Jordan enorm van deze keuzes.

De Jordans hebben wat met Chardonnay het is uitgegroeid tot hun specialiteit. De wijnstokken zijn aangeplant tussen 1984 en 2001. Daarnaast liggen de  wijngaarden op de koelere zuid- en oosthellingen tussen de 250 en 310 meter hoogte.   De bodem van gravel, zand en graniet bovenop een laag van klei. Dit is ideaal voor chardonnay. De wijn rijpt op eerste klas Franse eikenhouten vaten. Jaarlijks wordt 50% van de vaten vernieuwd. De rijping duurt ongeveer 9 maanden “sur lie” op de vaten. Extra frisheid geven ze aan de wijn,  door 10% “unwooded” Chardonnay te gebruiken. Al met al een bijzondere wijn, vol van smaak.

Naarst Jordan barrel Fermented Chardonnay andere hout gelagerde Chardonnay, kijk op onze wijnshop.

 

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Stellenbosch

Wijnhuis

Jordan

Blend

Chardonnay

Geur

Een romige neus met boter en vanille, tonen van citrus en hazelnoot.

Smaak

Geel fruit, hazelnoot, boter en citrus

Spijs

Kalfsvlees, tonijn en makreel.

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!