Helene Delhery Champagne

€39,50 per fles
€231,08 per doos

Een Champagne die verfrissend en fruitig is, een hint naar brioche en getoaste smaak heeft. Door de lange rijping van de Champagne in de krijtgrotten zijn de belletjes zeer verfijnd en subtiel.

Wissen
Artikelnummer: HDH010100 Categorie:

Beschrijving

De Helene Delhery Champagne gemaakt door Gabrielle Bouby. Dit is één van de weinige vrouwelijke Kelder Masters in de Champagneregio. Door haar deskundigheid, kwaliteiten en passie voor het product is de Hélène Delhéry Champagne omschreven als verfijnd, zuiver en sensueel.

De Hélène Delhéry Champagnes zijn echte pareltjes, gevormd door zowel de mens en het gebruik van moderne productiemiddelen. Dit wordt nog een keer versterkt door de lange veroudering in krijtkelders op fles. Met een minimale rijping van 15 maanden behoren de champagnes van Hélène Delhéry tot de onbekende parels van de Champagne.

Een stukje geschiedenis

In het jaar 1048 trof de Champagne regio een ernstige droogte en zijn de wijnranken verwoest. De relieken van Sainte-Hélèna, bewaard in de abdij van Saint-Sindulphe, zijn als bijgeloof tentoongesteld om de plaag te stoppen. Na deze tentoonstelling begon in de regio zware regen te vallen. Als herinnering aan dit wonder werd daarom een kruis opgebouwd, precies tegenover het wijndomein van Hélène Delhéry.

De Wijnmakers van Hautville vestigden zich definitief in 1936 bij de ingang van Hautvillers op de weg van Epernay “Côtes de Lhéry”. Gelegen tussen de rechteroever van de rivier “de Marne” en de heuvels van de “Montagne de Reims”. Hautvillers is het beroemdste dorp in de Champagnestreek en ook de geboorteplaats van Dom Pérignon. De man die de manier van champagne maken ooit per ongeluk heeft uitgevonden door een stille wijn een tweede keer te laten vergisten.

Naast Helene Delhery  Champagne interesse in andere wijnen, kijk in onze Wijnshop.

Extra informatie

Land

Frankrijk

Herkomstgebied

Champagne

Wijnhuis

Helene Delhery

Blend

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Geur

Verfrissend fruitig met hinten van Brioche.

Smaak

Getoast, zuiver en rijk.

Spijs

Een moment om te proosten

Bewaarpotentieel

Champagne is over het algemeen vrij langs houdbaar. Drink hem binnen 5 jaar.