Helene Delhery – Champagne

€39,50 per fles
€237,00 per doos

Een Champagne die verfrissend en fruitig is, een hint naar brioche en getoaste smaak heeft. Door de lange rijping van de Champagne in de krijtgrotten zijn de belletjes zeer verfijnd en subtiel.

Artikelnummer: HDH010100-1 Categorie:

Beschrijving

Het wijnhuis Helene Delhery uit Hautvillers in de Champagnestreek Frankrijk.  Deze bijzondere champagne wordt gemaakt door Gabrielle Bouby, één van de weinige vrouwelijke Kelder Masters in de Champagneregio. Door haar deskundigheid, kwaliteiten en passie voor het product wordt de Helene Delhery Champagne omschreven als verfijnd, zuiver en sensueel.  Als eind september de oogstdatum wordt vrijgegeven, trekken de druivenplukkers de wijngaarden in.  De druiven worden met de hand geplukt. Machinaal oogsten is verboden.  Voor Champagne worden zowel witte als blauwe druiven gebruikt. De druiven mogen in geen geval gekneusd worden, omdat  ze niet willen dat de blauwe schilletjes de most verkleuren.

De Champagnes zijn echte pareltjes, gevormd  door zowel de mens en het gebruik van moderne productiemiddelen. Dit wordt nog een keer versterkt door de lange veroudering in krijtkelders op fles. Met een minimale rijping van 15 maanden behoren de Champagnes van Helene Delhery tot de onbekende parels van de Champagne.

In Nederland drinken we Champagne vaak bij een oud en nieuw of een andere bijzonder feestelijk moment. Als je in de Champagne streek bent ervaar je dat de Franse, Champagne drinken op elk moment van de dag. En daar kunnen wij nog wat van leren.  Champagne is een delicaat product,  en erg veelzijdig. Het is niet zomaar een bubbel, de druiven die gebruikt worden voor deze Champagne zijn Pinot Noir, Meunier en Chardonnay.

Dus laat je Champagne niet wachten op een moment, maar pak het moment en geniet. Heerlijk als aperitief met oester, vis en schaaldieren.

 

Kijk voor meer mooie wijnen in onze wijnshop 

Extra informatie

Land

Frankrijk

Herkomstgebied

Champagne

Wijnhuis

Helene Delhery

Wijnmaker

Gabrielle Bouby

Blend

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Geur

Verfrissend fruitig met hinten van Brioche.

Smaak

Getoast, zuiver en rijk.

Bewaarpotentieel

Champagne is over het algemeen vrij langs houdbaar. Drink hem binnen 5 jaar.