Fish Wives Club Sauvignon Blanc 2020

€9,50 per fles
€57,00 per doos

De Fish Wives Club Sauvignon Blancheeft een bleekgele kleur. De geur is floraal met tonen van citrus en groene appel. De smaak is sappig met tropisch fruit en mooi in balans. De afdronk is sappig, maar heeft ook veel levendigheid.

Artikelnummer: WTR6760 Categorie:

Beschrijving

De Fish Wives Club Sauvignon Blanc 2020, afkomstig van de De Fishwives Club Boutique Winery. Een Nieuwe Wereldwijn uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Ze zijn uniek omdat ze letterlijk de keuze hebben uit de beste druiven en keuze uit uitzonderlijke terroirs die de wereldberoemde Kaapse Wijnstreek te bieden heeft.De druiven worden persoonlijk geselecteerd door hun bekroonde wijnmaker, niemand minder dan Imbuko’s Theunis Van Zijl.
Het resultaat is een buitengewone collectie van merkbaar superieure wijnen gemaakt volgens de unieke (patent aangevraagde) specificaties van The Fishwives Club met bijzondere subtiele invloeden van Frans eiken en Amerikaans esdoornhout om zo kwaliteitswijnen voor export te kunnen produceren.

Zet je schrap voor de schaamteloze vleierij van je zintuigen. De zeer fruitige neus en aanhoudende afdronk zorgen ervoor dat mindere wijnen in het niets vallen. Deze wijn zorgt zelfs al voor een opstand onder de vrouwen tijdens de dagelijkse lunchbreak! Gemaakt om van te genieten om een zomerse avond.

Zuid- Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de “Nieuwe Wereld”. Zover bekend werden in de 17e   eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen. Maar vanaf de jaren 90, heeft de kwaliteit en export van de wijnen grote sprongen gemaakt. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland. Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. Hierdoor zie je dat de meeste wijnen zijn  geproduceerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land zijn de temperaturen te hoor. De meest bekende wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Naast De Fish Wives Club Sauvignon Blanc meer wijnen uit Zuid- Afrika, kijk op de wijnshop.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Western cape

Wijnhuis

The Fish Wives Club

Blend

Sauvignon Blanc

Geur

Florale aroma's met tonen van citrus en groene appel.

Smaak

Sappig, tropisch fruit. De natuurlijke zuren zijn goed in balans met het fruit

Spijs

Zalm en Sushi

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!