El Tocador Tempranillo Old Vines 2019

€9,95 per fles
€59,70 per doos

El Tocador Tempranillo Old Vines gemaakt van 1005 Tempranillo. De kleur is diepe robijn-paarse kleur. De geur onderscheidende aroma’s met tonen van zwarte kersen en bosbessenjam. De smaak van bessenjam geeft sappigheid aan de wijn en wordt gladgestreken met lichte vanille en delicate melkchocolade en geroosterde Java-boon. In de mond is de wijn droog, vol met stevige maar rijpe fluweelzachte tannines en een lange afdronk.

 

 

Artikelnummer: 6457/19-2 Categorie:

Beschrijving

Deze El Tocador tempranillo Old Vines is afkomstig van Hammeken Cellers. Hammeken Cellars is gespecialiseerd in moderne Spaanse wijnen en heeft zich sinds 1996 gevestigd in de wereldwijde wijnindustrie. Hammeken Cellars is toegewijd aan het introduceren van druivensoorten aan de wereld die diepe wortels hebben in de Spaanse geschiedenis; elke druivensoort kan een uniek verhaal over Spanje vertellen.

Een oude legende zegt dat er lang geleden in een afgelegen dorp in het hart van Spanje de beste wijngaarden waren die men zich ooit zou kunnen herinneren. Deze wijngaarden behoorden toe aan een ridder die bekend staat als El Tocador. Een paar eeuwen later hebben zijn de wijngaarden gevonden en is besloten om El Tocador te eren met deze wijn. De wijnstokken van deze wijn zijn meer dan 30 jaar oud en groeien in een extreem landklimaat met lange hete zomers. Per hectare zijn de opbrengsten laag; 25 hl/ha en de wijn is extreem geconcentreerd. De wijnstokken groeien als een struik, waarvan alleen de top gesnoeid wordt. Na de oogst vindt maceratie 48 uur plaats bij een temperatuur van 5°C. De fermentatie vindt plaats gedurende 12-18 dagen bij een temperatuur van 24-28 °C. De wijn rust en ontwikkelt zich nog 6 maanden in gebruikte Franse eikenhouten vaten.

Naast de El Tocador tempranillo Old Vines, benieuwd naar andere wijnen met de tempranillo druif,  kijk in onze Wijnshop.

 

Extra informatie

Land

Spanje

Wijnhuis

Hammeken Cellars

Herkomstgebied

Castilla-La Mancha

Blend

Tempranillo

Geur

Zwarte kersen en bosbessenjam

Smaak

Bessenjam met lichte vanille en delicate melkchocolade en geroosterde koffieboon

Spijs

Gegrild, rood vlees en harde kazen.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!