Don’t tell Gary Shiraz 2019

€15,50 per fles
€93,00 per doos

Don’t tell Gary is gemaakt van 100% Shiraz. De kleur is donker. Deze veel onderscheiden wijn is rijk, vol en krachtig van smaak. Je proeft rijp donker fruit: Bramen, zwarte- bessen en kersen. En verfijnde, subtiele kruidige tonen van zwarte peper, laurier, eucalyptus, vanille, chocolade en tabak. De afdronk van de wijn is lang, krachtig en vol, zonder log of jamachtig te zijn.

Artikelnummer: PAL45030-1 Categorie:

Beschrijving

Don’t Tell Gary….. deze naam vraagt natuurlijk eerst om een uitleg.
Toen wijnmaakster Jo Nash super druiven van een top wijngaard kon kopen, uit het wijngebied de Crampians, bedacht ze zich geen moment en sloeg direct toe! Wat ze ook wist was, dat wanneer ze deze aankoop met haar directeur (en van origine accountant) Gary Williams zou overleggen, deze direct NEE zou hebben gezegd. Want accountants letten op de cijfertjes en wijnmakers willen de allerbeste druiven…
Jo vertelde iedereen die bij haar in de wijnkelder werkte: “Wat je ook doet, vertel het niet aan Gary!” Toen de wijn klaar was liet ze het resultaat aan Gary proeven, hij was onder de indruk van het resultaat en betaalde direct alle openstaande rekeningen voor deze wijn…

Don’t tell Gary Shiraz, afkomstig van het wijnhuis MWC Wines.  De Shiraz druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit het gebied de Grampains in de staat Victoria, om precies te zijn de Strathbogie ranges te Australië. Een gebied dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit Shiraz druiven. Fermentatie in open vaten, door de wilde gisten, met pigeage 2 maal daags, malolactische fermentatie en rijping in houten vaten (500l.) gemaakt van Frans eiken, 80% nieuw, 20% 2e ronde.

MWC wines is in 1968 opgericht. De wijnen van MWC komen uit provincie Victoria, in het zuiden van Australië. Tot op de dag van vandaag is het een familie bedrijf, met ruim 200 ha wijngaarden in eigen bezit. MWC Wines heeft naast fantastische wijngaarden en een ‘state of the art’ wijnmakerij, top wijnmaakster Jo Nash in dienst. Jo wordt geroemd vanwege haar ‘exceptional winemaking skills’. Jo is supergoed in het maken van wijnen op ieder prijsniveau: van instap tot premium wijnen. En geloof ons, er zijn maar héél weinig wijnmakers die beide evengoed kunnen! Jo haar liefde voor wijn maken gaat buiten het werk gewoon door. Ze is getrouwd met een wijnmaker en heeft vier kinderen. Samen met de kinderen, die de druiven plukken en op blote voeten de druiven stampen, maken ze thuis ook wijnen.

Naast Don’t tell Gary Shiraz, meer wijnen uit Australië kijk op onze Wijnshop.

Extra informatie

Land

Australie

Herkomstgebied

Central Victoria

Wijnhuis

MWC WINES

Wijnmaker

Jo Nash

Blend

Shiraz

Geur

In de neus geuren van bramen, beetje droppige tonen en peper.

Smaak

Elegant, krachtig, verfijnd vol van smaak met een lange afdronk.

Spijs

Een wijn om te schenken bij diverse (krachtige) vlees- en wild gerechten en bij gerijpte (harde) kazen van de koe of het schaap.

Bewaarpotentieel

Tot 15 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!