Domaine de la Mirande Picpoul de Pinet 2021

€10,95 per fles
€65,00 per doos

Picpoul de Pinet gemaakt van de Picpoul blanc. De kleur is goudgeel.  De geur van een gekruide wijn met tonen van anijszaad, groen fruit, bloemen en kruiden.  De volle smaak met tonen van wit fruit, mineralen, gele pruim en peper. Een frisse lange afdronk.

Artikelnummer: WTR6760-1 Categorie:

Beschrijving

Als je naar de fles kijk wordt je al nieuwsgierig naar deze Domaine de la Mirande- Picpoul de Pinet 2021. De wijn komt van het domein van Mirande. Dit is gelegen in de regi0 Languedoc Roussilon, in het departement Hérault in Castelnau de Guers, een dorp in de buurt van Pezenas te Frankrijk.  Het bevindt zich in de driehoek “Sète – Pezenas – Cap d’Agde”.
De Wijngaarden van Mirande ontstonden in de jaren 1850, de eerste gebouwen zelfs uit de tijd van Karel de Grote. De naam komt van het woord “Mirador” omdat het zich in de hoogte bevindt, met zicht op de Middellandse Zee, de vijver van Thau en de bergen Saint Clair en Saint Loup respectievelijk in Sète en Cap d’Agde.  Joseph Albajan is een wijnmaker met een jarenlange verbondenheid met zijnnalatenschap. Na een aantal jaren als werknemer in loondienst te hebben gewerkt en toen na meer dan 10 jaar directeur te zijn geweest, kocht hij de wijngaarden in 1988 bij voormalige eigenaars van uit de Bordeaux. Tot op heden heeft het landgoed 30 hectare wijngaarden, dit is goed voor een jaarlijkse productie van ongeveer 2000 hectoliter.

Leuk om te weten over Picpoul de Pinet: Picpoul blanc is de druif,  dit is altijd witte wijn, en heeft sinds 2013 een eigen AOC-status. Picpoul de Pinet komt uit zes gemeenten, naast Pinet ook uit  Mèze, Montagnac, Pomérols, Castelnau-de- Guers en Florensac.

Terug komend op de fles, lang en smal van vorm. Dit model fles noemen ze een bouteille Neptune.  De hals van de fles is versierd met de golven van de zee. Die verwijzing is niet voor niets, deze wijn gaat uitstekend met mosselen, oesters, garnalen en andere vis.

Naast Domaine de la Mirande- Picpoul de Pinet 2021, andere Franse wijn, kijk in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Frankrijk

Herkomstgebied

Languedoc Roussilon

Wijnhuis

Domaine de La Mirande

Blend

Picpoul blanc

Geur

In de geur elementen van bloemen, citrus, anijs en venkel.

Smaak

De smaak is levendig en intens met gele appel smaken, hints van kruiden en lineaire zuurgraad

Spijs

Gaat perfect met mosselen, oester, garnalen en andere vis soorten. Heerlijk als aperitief wijn.

Bewaarpotentieel

De wijn is op dronk en het lekkerst om zo jong mogelijk te drinken.