Corte Majoli Valpolicella Ripasso 2017

€13,95 per fles
€83,70 per doos

Corte Majoli Valpolicella Ripasso  is helder Robijnrood van kleur. De geur van bramen, kruidnagel en ta-baccus. De smaak van rijpe zwarte bessen, een vleugje zoethout, een beetje koffie, subtiele kruidigheid en fijne tannines. Een lekkere, zachte en frisse smaak.
Artikelnummer: COR040117 Categorie:

Beschrijving

Corte Majoli Valpolicella Ripasso. Deze wijn is afkomstig van het wijnhuis Azienda Agricola Tezza. Dit wijnhuis is al 3 generaties lang eigendom van de familie Tezza. Het wijndomein werd in 1960 opgericht door de grootouders Giovanni en Virginia. Sinds 1998 is de leiding in handen van de neven Flavio, Giuseppe en Renzo. Het wijnhuis is gelegen in Poiano (Veneto) Italie. Het wijnhuis is een goed voorbeeld van een perfect geïntegreerde wijnproducent.  Met andere woorden ze hebben totale controle over de aanplant in de wijngaarden, de verzorging van de wijnstokken, het productieproces en de sales & marketing.  Daarnaast zijn de druiven in de wijnen uitsluitend uit de eigen wijngaarden afkomstig. Deze nauwkeurige benadering garandeert het natuurlijke en zuivere karakter van de wijn.

De Ripasso 0ok wel de ‘baby-Amarone’

Ripasso betekend letterlijk ‘repassed’. De overgebleven gistrestanten van Amarone worden bij Valpolicella wijn gevoegd. Dit geeft de Ripasso meer kleur, smaak en body. Bij Amarone maakt men gebruik van ingedroogde druiven met een sterk concentraat. Na het persen van deze druiven blijft er een drap over. Deze heeft nog zoveel kracht, smaak en structuur. Het is zonde om hier niets mee te doen. Men kwam er achter dat het toevoegen van deze drap aan gewone Valpolicella wijn een prachtige uitwerking had. Er vindt namelijk een tweede gisting plaats, hierdoor wordt niet alleen het alcoholpercentage hoger. De wijn krijgt typische kenmerken van een Amarone. Bovenal is de Ripasso een stuk goedkoper dan de echte Amarone.

Naast Corte Majoli Valpolicella Ripasso, andere wijnen van dit wijnhuis, kijk in onze Wijnshop.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Veneto

Wijnhuis

Corte Majoli

Blend

Croatina, Molinara, Rondinella

Geur

Ruikt zoals kersen en bramen maar ook kaneel, bloemen, kruiden en zoethout zijn enkele van de vele geuren en smaken die uit het glas springen.

Smaak

Zeer geconcentreerd, stevig en vol van smaak.

Spijs

Ossobucco, antipasti of een Italiaans pizza.

Bewaarpotentieel

Lang houdbaar. Drink hem binnen 10 jaar.