Corte Majoli – Amarone Della Valpolicella – 2016

29,50 incl. BTW

De Amarone gemaakt van Rondinella, Corvinone, Corvina druif. De kleur is  een donkere robijnrode kleur met granaattinten,. De geur van framboos, karamel en gedroogde roos. De smaak van aroma’s van toffee, cacaosmaak en tabak. In de afdronk tonen van pruimen.  zwarte kers gebalanceerd met zachte tannines.
Categorie:

Beschrijving

Corte Majoli wijnen worden gemaakt door Azienda Agricola Tezza en is al 3 generaties lang eigendom van de familie Tezza. Het wijndomein werd in 1960 opgericht door de grootouders Giovanni en Virginia. Sinds 1998 is de leiding van het bedrijf in handen van de neven Flavio, Giuseppe en Renzo.  Tezza is gelegen in Poiano (Veneto) en is een goed voorbeeld van een perfect geïntegreerde wijnproducent met totale controle over de aanplant in de wijngaarden, de verzorging van de wijnstokken, het productieproces en de sales & marketing. Er worden dan ook uitsluitend druiven in de wijnen verwerkt, die uit de eigen wijngaarden afkomstig zijn. Deze nauwkeurige benadering garandeert het natuurlijke en zuivere karakter van de wijn. Naast de Amarone maakt Corte Majoli ook een heerlijke Ripasso

Amarone della Valpolicella

Amarone, de koning van het Noorden in Italië. Niet alleen het productieproces maakt deze wijn bijzonder, ook de regio. Valpolicella heeft namelijk maar zo’n 6.000 hectare aan wijngaarden. Ter vergelijking, de Champagne heeft zo’n 30.000 hectare.  Dat maakt dit kleine stukje een kostbaar stuk grond! Voor de productie van Amarone zijn alleen de beste en oudste wijngaarden in Valpolicella gebruikt. De oogst van de druiven is laat in het seizoen om er zeker van te zijn dat ze een, bijna, over rijpheid hebben. Dit zorgt voor veel suikers en een hoog concentraat in de druiven.

Dit is echter nog niet genoeg, de druiven worden na oogsten gedroogd. Minimaal 4 maanden lang gaan de druiven op plateau’s of hangend in speciale ruimtes gedroogd waardoor zij 40% aan gewicht verliezen. Hierdoor ontstaat een zeer sterk geconcentreerd sap wat terug te proeven is in de wijn. Na het maken van de wijn gaat deze nog voor 3 tot 6 jaar op het eikenhouten vat en rijpt daarna nog minimaal 1 jaar op de fles alvorens deze op de markt komt.

Het resultaat mag er een zijn, een dikke, rijke, volle, stevige wijn met intense smaken en geuren. Een prachtige, lange afdronk maken dit geheel compleet en zorgt er met recht voor dat dit één van de grote wijnen uit Italië is.

Naast Corte Majoli – Amarone Della Valpolicella  meer wijnen van dit wijnhuis, kijk in onze Wijnshop. 

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Veneto

Wijnhuis

Tenute Falezza

Blend

Croatina, Molinara, Rondinella, Valpolicella

Geur

Ruikt zoals kersen en bramen maar ook kaneel, bloemen, kruiden en zoethout zijn enkele van de vele geuren en smaken die uit het glas springen.

Smaak

Zeer geconcentreerd, stevig en vol van smaak.

Spijs

Stevige vlees gerecht, maar ook gerechten met een zoetje erin kan deze wijn aan.

Bewaarpotentieel

Lang houdbaar. Drink hem binnen 10 jaar.