Condesa Eylo Verdejo 2020

€10,95 per fles
€64,06 per doos

De Condesa Verdejo is strogeel van kleur. Met de geur van geel fruit van peer bloemen en meloen. De smaak  herbergt de intense en uitgesproken tonen van de Verdejo Druif. Dit is een witte wijn met karakter, gul van smaak, vol groene appels, steenvruchten en een aangenaam notig accent.

 

 

Artikelnummer: WTR6565 Categorie:

Beschrijving

Condesa Eylo Verdejo  van het wijnhuis Bodegas Val de Vid. Het wijnhuis is opgericht in 1996.  De wijngaarden zijn  gelegen in de omgeving van de gemeente Serrada, naast de rivier de Douro in het hart van de D.O. Rueda. De Rueda is een van de populairste wijngebieden in het noorden van Spanje. De bodem is van steenachtige grond en gelegen op een hoogte van 750 m. boven de zeespiegel.

De steenachtige grond, zorgt voor een goede drainage. De bodem is rijk aan calcium en magnesium. De calciumrijke bodem brengt elegantie in de wijn, het maakt de schil dikker waardoor aroma’s beter behouden blijven. Magnesium daarentegen draagt bij aan de harmonie. Het klimaat van droge en hete zomers, naast lange en koude winters, met geregeld vorst. De druiven  zijn ’s nachts geplukt om vroegtijdige oxidatie tegen te gaan en de frisheid in de wijn te behouden.

De Verdejo een verscheidenheid aan kleine trossen en een stevige maar zeer aromatische druif, welke zeer bestand is tegen droogte en kou. De wijn kenmerkt zich met een geweldige balans tussen het alcoholgehalte en de zuurgraad. Een echte Verdejo met groen gras, bloemen en steenvruchten.

Naast Condesa Eylo Verdejo nog meer lekkere wijnen in onze Wijnshop.

 

Extra informatie

Land

Spanje

Herkomstgebied

Rueda

Wijnhuis

Bodegas Val De Vid

Blend

Verdejo

Kleur

Bleekgeel

Geur

Dit is een witte wijn met karakter, gul van smaak, vol groene appels en een aangenaam notig accent.

Smaak

Sappig, tropisch fruit. De natuurlijke zuren zijn goed in balans met het fruit

Spijs

 Salades en visgerechten

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!