Colle Corviano Pinot Grigio 2021

€9,75 per fles
€58,50 per doos

Colle Corviano Pinot Grigio is  licht van kleur. De geur  van een intens boeket van witte vruchten zoals rijpe gouden appels en peren. De smaak is verfrissend met tonen van appel, perzik met een zachte zuurgraad. De afdronk is rond met wat kruiden en licht floraal.

 

 

Artikelnummer: COL020219 Categorie:

Beschrijving

Colle Corviano Pinot Grigio gemaakt door het wijnhuis van vader en dochter Del Tonno. De familie maakt machines voor de baksteenindustrie, maar had al jaren de wens iets te doen met hun ‘roots’, vandaar dat ze in 2001 het wijnbedrijf zijn begonnen.

Een prachtig wijnhuis in de Abruzzo, Colle Corviano. Ze staan bekend om een hoge kwaliteit Montepulciano d’Abruzze.  Een ongerepte deel van de Abruzzen in Italië De wijngaarden begeven zich 300 meter boven zee-niveau in de gemeente Loreto Aprutino. De prachtig gelegen wijngaarden liggen voor het grootste deel direct om het wijnhuis. Ze verbouwen vooral inheemse rassen, zoals Pecorino voor wit en Montepulciano voor rood. De kelder is ongelooflijk ‘state of the art’: zo zijn er peristaltische pompen.  Maken ze gebruik van micro-bullage, is er een filtersysteem dat niet met carbon maar met grind werkt. En daarnaast  is er per cuvée de mogelijkheid om geheel automatisch pigéage toe te passen.

De wijnen van de Pinot Grigio druif kenmerken zich over het algemeen door hun zuren bittertje. De wijnmaker van Colle Corviano heeft door de toevoeging van een klein percentage Trebiano een heerlijke milde wijn gemaakt.

Naast Colle Corviano Pinot Grigio meer van dit wijnhuis, kijk in onze Wijnshop.

Hier bieden we ook geschenkpakketten aan. Deze zijn gevuld met heerlijk wijnen van dit wijnhuis.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Abruzzen

Wijnhuis

Colle Corviano

Blend

Pinot Grigio

Geur

Intens boeket vam witte vruchten zoals rijpe gouden appels en peren.

Smaak

In de mond, verfrissende rijpe appel en perzik notities eindigen met een zachte zuurgraad.

Spijs

Combinatie met lichte salades en gemarineerd wit vlees.

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!