Colle Corviano Montepulciano 2021

€9,95 per fles
€59,70 per doos

De Colle Corviano Montepulciano  diep van kleur. De geur van rood fruit en een vleugje chocolade. De smaak is rijk in fruit, met op de achtergrond een discrete houttoets. En daarbij zeer fruitig, denk aan jong en fris rood fruit, een beetje kruidig maar niet te uitgesproken, een hint van vanille die van de 6 maanden houtrijping komt. Veel smaak maar niet de harde tannine. Elegant, sappig, smaakvol en toegankelijk.

Een wijn die je het liefst een beetje jong drinkt en in de zomer zelfs een beetje terug koelt.

 

Artikelnummer: COL040218 Categorie:

Beschrijving

Colle Corviano Montepulciano gemaakt door het bedrijf van vader en dochter Del Tonno. De familie maakt machines voor de baksteenindustrie maar had al jaren de wens iets te doen met hun ‘roots’, vandaar dat ze in 2001 het wijnbedrijf zijn begonnen.

Een prachtig wijnhuis in de Abruzzo, Colle Corviano. Ze staan bekend om een hoge kwaliteit Montepulciano d’Abruzze. De prachtig gelegen wijngaarden liggen voor het grootste deel direct om het wijnhuis. Ze verbouwen vooral inheemse rassen, zoals Pecorino voor wit en Montepulciano voor rood. De kelder is ongelooflijk ‘state of the art’: zo zijn er peristaltische pompen.  Maken ze gebruik van micro-bullage, is er een filtersysteem dat niet met carbon maar met grind werkt. En daarnaast  is er per cuvée de mogelijkheid om geheel automatisch pigéage toe te passen.

Er wordt op de hogere wijnen houtrijping toegepast maar weinig nieuw hout en steeds meer op botte. De basiswijnen zijn druifzuiver, sappig, gemakkelijk drinkbaar en niet aangezuurd. De wijnen van de Pecorino druif tonen veel meer terroirinvloed, net als de Fonte Maggio bij rood

Naast Colle Corviano Montepulciano meer wijnen van dit wijnhuis, kijk in onze Wijnshop.

Hier bieden we ook geschenkpakketten aan. Deze zijn gevuld met heerlijk wijnen van dit wijnhuis.

 

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Abruzzen

Wijnhuis

Colle Corviano

Blend

Montepulciano

Geur

Krachtige intensiteit in aroma, met veel rijp rood fruit.

Smaak

Rijk in fruit, levendig, met op de achtergrond een discrete houttoets.

Spijs

Lichte vleesgerechten, gevogelte maar ook lekker wanneer je een rode wijn bij visgerechten wilt drinken.

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!