Colle Corviano – Fonte Maggio 2017

€17,50 per fles
€102,38 per doos

Colle Corviano – Fonte Maggio 100% Montepulciano  druif. De kleur is robijnrood. De geur is erg complex,  aroma’s van wilde bessen en een onderliggende toon van eik. Bij de eerste slok proeft u braambessen, pittige kersen en een mooi geïntegreerde smaak van hazelnoot en koffie.

Artikelnummer: N/B Categorie:

Beschrijving

Colle Corviano Fonte Maggio gemaakt door het bedrijf van vader en dochter Del Tonno. De familie maakt machines voor de baksteenindustrie maar had al jaren de wens iets te doen met hun ‘roots’, vandaar dat ze in 2001 het wijnbedrijf zijn begonnen.

Een prachtig wijnhuis in de Abruzzo, Colle Corviano. De prachtig gelegen wijngaarden liggen voor het grootste deel direct om het wijnhuis. Ze verbouwen vooral inheemse rassen, zoals Pecorino voor wit en Montepulciano voor rood. De kelder is ongelooflijk ‘state of the art’: zo zijn er peristaltische pompen.  Maken ze gebruik van micro-bullage, is er een filtersysteem dat niet met carbon maar met grind werkt. En daarnaast  is er per cuvée de mogelijkheid om geheel automatisch pigéage toe te passen.

Fonte Maggio wordt gemaakt door Cantine Talamonti en is ontstaan vanuit de liefde van 18 ondernemers, niet enkel voor wijn, maar ook voor de Abruzzo streek. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit geselecteerde wijngaarden in de nabijheid van het dorpje Loreto Aprutino. Dit is de regio van de Trebbiano d’Abruzzo druif. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 300m boven de zeespiegel. De druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd half oktober waarna ze ontritst en geperst worden. Na de persing volgt een rijping van 10 maanden op speciaal geselecteerde Franse eikenhouten vaten.

Naast Colle Corviano Fonte Maggio meer wijnen van dit wijnhuis, kijk in onze Wijnshop.

Ook bieden we geschenkpakketten aan, deze zijn gevuld met heerlijk wijnen van dit wijnhuis.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Abruzzen

Wijnhuis

Colle Corviano

Wijnmaker

Rodrigo Redmont

Blend

Montepulciano

Geur

Krachtige intensiteit in aroma, met veel rijp rood fruit.

Smaak

Rijk in fruit, levendig, met op de achtergrond een discrete houttoets.

Spijs

Stevige vleesgerechten, rood vlees, pittig gekruid of wildgerechten.

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!